Butterchicken

Jeg elsker jo det indiske køkken og har eksperimenteret med mange forskellige opskrifter efterhånden. Det er ikke dem alle jeg når at få lagt her ind, men en sød læser gjorde mig opmærksom på jeg flere gange nævnte min butterchicken, men jeg bare aldrig havde fået lagt den ind. Så her kommer den.

Jeg serverer gerne basmatiris, frisk koriander, saltede cashewnødder og hjemmelavet mangochutney til min butterchicken. Hvis jeg bruger den som gæstemad laver jeg også gerne sprøde samoser og naanbrød til at gøre det til en festmiddag.

DSC_0202

Saft af 2 limes

2 røde chillier

10 nelliker
10 sorte peberkorn
2 kanelstænger
10 mandler
5 laurbærblade
6 kardemommekapsler
1 liter yoghurt naturel
Olie
3 løg
3 fed hvidløg
1.5 spsk revet ingefær
1 spsk koriander frø
1.5 spsk spidskommen
1 spsk gurkemeje
2 spsk fennikelfrø
2 dåser hakkede tomater
4 dl hønsefond
100 gram smør
Frisk koriander

500 g kyllingefilet skåret i tern

Butterchicken

Butterchicken

Lad kyllingen marinere i limesaft og hakket frisk chili natten over.

Rist alle tørre krydderier på en tør pande. Rist mandlerne for sig på en tør pande og mal krydderier og halvdelen af mandlerne til en karry. Jeg bruger gerne en minihakker til det. Den skal køre længe og måske af flere gange før du har den helt rette karry. Bland karryen med yoghurten.
Marinér kyllingen videre med denne blanding i 2-3 timer – eller om morgenen og lad den trække i yoghurten hele dagen – det giver den bedste smag.
Skær løgene i skiver og stege dem gyldne sammen med hvidløg og revet ingefær i en stegegryde. Steg videre et minut.
Tag kylling og marinade frem og hæld den op i stegegryden sammen med løg og ingefær. Kom blendede tomater og hønsefonden i. Læg et låg halvt på og lad det simre, til saucen er reduceret lidt ind i ca. 30 min. Smag til evt. med ekstra lime og lidt salt.
Smelt smørret i en gryde for sig og hæld det over kyllingen og bland.
Server med frisk koriander, chutney og basmatiris.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s