Spinatpandekager med skinke-hytteost fyld

Så er de to første uger gået efter jeg er startet på arbejde igen efter barsel. PUHA det var hårdt at komme igang, men også skønt at se alle mine kolleger igen. Men tiden er desværre ikke længere til at prøve flere nye retter af i hverdagen. Nu skal det være mad der er hurtigt at lave da vi spiser 3 kvarter efter jeg kommer hjem og gerne mad der kan være rester af til dagen efter.

Derfor fandt jeg igår en af mine yndlingsretter fra barndommen frem – min mors spinatpandekager. Så væk med min low carb filosofi for en periode og ind med lækker mad, der hurtigt kan laves og som der er nok af til næste dag 🙂

Billede

Jeg fik 10 pandekager ud af portionen:

 • 250 g hvedemel
 • 4 æg
 • 1 tsk salt
 • 150 g helbladet spinat (optøet)
 • 5 dl mælk
 • smør til bagning

Til fyldet skal du bruge:

 • 200 g hytteost (jeg synes cheasys er den bedste og mest cremede)
 • 1 pakke skinke i strimler
 • 2 fed presset hvidløg
 • salt/peber
 • 1 kugle bøffelmozzarella

Billede

Pisk æg, mælk, mel, salt og spinat sammen. Varm en pande godt op – jeg brugte en pandekage pande – og smelt smørret. Bag pandekagerne ved høj varme, men pas på de ikke brænder på.

Rør fyldet sammen på nær mozzarellaen og fordel en skefuld i hver pandekage. Riv små stykker af mozzarellaen i og rul pandekagerne og læg dem i et ovnfast fad. Bag dem i 20-25 min ved 200 grader og server dem med en lækker salat.

Advertisement

5 thoughts on “Spinatpandekager med skinke-hytteost fyld

 1. Min familie er blevet helt vilde med varianten hytteost, kylling, tomater og en mozzarella skive. Selv de mindste er helt vilde med de grønne lækkerier 😉

  • Hej Sofie-Mathilde 😊 her er Anton på 1 1/2 også helt vilde med dem!
   Jeg har aldrig eksperimenteret med varianter til fyldet, da jeg altid har elsket dem som de er, men jeg tror da jeg vil prøve med kylling næste gang! 👍😃
   Tak for feed back og fortsat rigtig god weekend 😄
   Camilla

 2. Pingback: Ugens madplan uge 17 | Milles mad

 3. Vi bruger Philadelphia ost (eller lignende) med krydderurter og kylling eller skinke i strimler. Men mozzarella lyder også lækkert 😀

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s