Sprøde lakridssmåkager med tranebær

Det er altid godt at have lidt i gemmerne at byde gæster på. Jeg kunne idag se, at skufferne var ved at være godt tomme og da jeg er nået til sidste uge på barsel, hvor tiden er god til hjemmebag gik jeg igang med at søge lidt på nettet efter inspiration. Jeg havde et glas lakridspulver liggende som jeg længe har villet lavet noget af, så jeg fandt frem til Markus Grigos lakridssmåkager, som jeg prøvede af herhjemme. Og de blev bare SÅ gode! De er nu godt gemt væk i en kagedåse, der slutter tæt, så holder de sig bedst.

Billede

Foto: Camilla Lykke Jensen

Jeg lavede kun ca. 1/2 portion og fik 40 kager ud af det:

  • 250 g hvedemel
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 200 g blødt smør
  • 30 g lakridspulver fra Urtekram
  • 250 g rørskukker
  • 1 æg
  • 75 g tørrede tranebær

Billede

Bland mel, bagepulver, lakridspulver, tranebær og det bløde smør i små stykker i en røremaskine og lad den køre til massen er blandet godt sammen. Tilsæt æg og sukker og rør det med til dejen har samlet sig. Jeg brugte hænderne til sidst.

Del dejen i 2 og tril den til en tyk pølse, pak den ind i film og læg den i fryseren i 30 min.

Skær dejen i skiver af 1/2 cm og læg dem på en bageplade. Næste gang vil jeg skære dem endnu tyndere, for jo tyndere skiver jo sprødere småkager 🙂

Bag dem i en 180 grader varm ovn i 11 min til der breder sig en skøn duft af lakrids i huset.

Billede

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s