Kyllingehjerter i flødesovs – oldschool, dansk og lækkert!

En ret vi af og til fik som barn var kyllingehjerter i en sovs med skimmelost og ærter. Jeg elskede når min mor lavede den, men som voksen har jeg ikke kunne opdrive kyllinge hjerter nogen steder. Jeg ved godt det lyder meget specielt at spise, men det smager altså super godt! Og nu har jeg endelig fundet dem i Superbedst! Jeg ville prøve at lave min egen version af retten, så her kommer den i en version 2014.

Kyllingehjerter i flødesovs

Kyllingehjerter i flødesovs

 

  • 1 pakke kyllingehjerter
  • 1 stort løg
  • 250 g champignon
  • 2 dl ærter
  • 1 lille dåse tomatpure
  • 3 dl vand
  • Ca. 1 dl fløde
  • Salt og peber
  • Frisk timian – bladende fra 1-2 stilke

 

Skær den øverste del af kyllingehjerterne af og skyld dem godt og dup dem tørre. Skær løget i tern og svits det klart i lidt smør. Rens champignonerne og skær dem i skiver og brun dem med. Tilsæt nu kyllingehjerterne og lad dem brune. Pas på med ikke at vende for meget rundt i dem, for trænger væden i dem ud og de kommer til at koge i stedet for at stege.

Hæld nu vand, tomatpure og ærter ved og lad det simre i 15 min. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber samt timian og du har nu en lækker gammel dansk ret klart til servering. Gerne med kartoffelmos.

DSC_0150

Advertisement

One thought on “Kyllingehjerter i flødesovs – oldschool, dansk og lækkert!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s