Gammeldags æblekage med makroner og flødeskum

Da vi spontant fik inviteret et sæt gode venner på besøg igår måtte jeg lige igennem gemmerne for at se hvad jeg kunne lave til en kop kaffe om eftermiddagen.

Vi havde en pose æbler fra mine forældres have liggende i garagen og de blev lynhurtigt forvandlet til en lækker æblekage, som der nydes rester af idag, mens madplanen for næste uge skrives og mens jeg har tid til lidt blogindlæg.

Anton ligger og sover sødt i barnevognen og jeg har tænkt mig han skal forkæles med en nybagt pandekage når han vågner. Vi har ikke haft noget efterårsferie, så idag bliver der feriehygget med badeland, lækkerier fra køkkenet og så skal vi ud og samle blade og hoppe i vandpytter!

DSC_0214

Til os 4 voksne og 3 små børn brugte jeg:

  • 12 store søde madæbler
  • 1 dl vand
  • 1 vaniljestang
  • 100 g sukker (mindre kan også gøre det hvis æblerne er af en sød sort)
  • 1 1/2 – 2 dl piskefløde
  • Makroner

Skræl æblerne og skær dem i grove stykker. Kom dem i en gryde med vand og sukker. Lad en spk. sukker blive på spækbrættet og skrab vaniljekornene ud i sukkeret. Så fordeles kornene bedre i retten. Kog de tomme vaniljestænger med i gryden. Mine tog kun ca. 5 min om at koge ud, men det varierer fra æble til æblesort.

Lad grøden køle helt ned. Mens tager du en passende mængde makroner i en frostpose og banker på dem med en køkkenrulle til de knækker i passende stykker.

Anret kagen i en glasskål med lagvis æblegrød og makroner. Start og slut med grøden.

Pisk fløden let til skum – pisk endelig ikke for hårdt så den bliver helt tyk. Den letpiskede flødeskum er altid den bedste.

Gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage

DSC_0201

 

3 thoughts on “Gammeldags æblekage med makroner og flødeskum

  1. Pingback: Efterårssalat med æble og sprøde jordskokker | madmedhjerte

    • Hej ☺️
      Tror problemet kan være du ikke har brugt madæbler men almindelige spiseæbler?
      Det skal være æbler som ikke er kogefaste – som netop vil koge ud når de varmes op.
      Håber det giver mening?

      Mange hilsner
      Camilla

Skriv en kommentar