Hjemmesyltede rødbeder med nelliker og kanel

Ja jeg ved godt at hjemmesyltede rødbeder udstråler alt for meget overskud – og tro mig det er heller ikke noget jeg har gjort før, men nu har jeg en hel uges ferie alene med Anton uden de store planer, så det var en oplagt mulighed for at komme lidt i køkkenet mens han sover middagslur.

Igår blev det så dette første forsøg på rødbeder med inspiration fra min svigermors rødbeder.

Billede

  • 1 kg rødbeder
  • 1 l husholdningseddike
  • 150 g rørsukker
  • 6 nelliker
  • 4 lauerbær
  • 1 kanelstang
  • 10 hvidepeberkorn
  • 1 tsk salt

Kog rødbederne med skrællen på i rigeligt med vand i godt 40 min. Hæld vandet fra og overhæld dem med koldt vand – lad dem køle helt af. Du kan nu gnide skindet af med hænderne. Skær enderne af og resten af rødbeden i skiver.

Jeg gemmer gerne tomme sylteglas så jeg har dem, når jeg selv laver noget i køkkenet der skal på glas. F.eks. mangochutney, marmelade eller pesto. Jeg rengør glassene godt og skolder dem med kogende vand og skyller dem til sidst i Atamon (konserveringsmiddel).

Kog resten af ingredienserne op og lad det simre i 15 min inden du lader det køle en anelse inden den hældes på glassene. Sørg for rødbederne er helt dækkede af lagen. Lad dem trække et par uger inden de tages i brug.

Billede

Billede

Advertisement

One thought on “Hjemmesyltede rødbeder med nelliker og kanel

  1. Pingback: Simpel men lækker rødbedesalat | madmedhjerte

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s