Falafel med broccoli til de mindste i familien

Anton er lidt kræsen hvad angår grøntsager, så jeg forsøger på alle mulige måder at få ham til at spise dem. Men det er ikke altid lige let. Til gengæld elsker han bælgfrugter som kikærter, linser og bønner. Jeg har derfor lavet en del falafel til ham (se opskrift her) men her på det sidste er jeg begyndt at blende lidt kogte grøntsager i dejen. Og han er helt vild med det. De mest populære er med broccoli og er meget nemme at lave og holder sig fint flere dage i køleskabet.

Falafel med broccoli

  • 1 dåse kikærter
  • 1 lille broccolihoved kogt (uden stængel)
  • 1 spk. mel
  • 2 spk. mælk
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1/2 tsk. stødt spidskommen
  • Salt og peber

Blend kikærter og broccoli sammen med en stavblender og tilsæt de øvrige ingredienser bag efter. Varm en pande godt op med olie i. Tril falafeldejen til kugler og steg dem ved høj varme på panden på alle siderne til de er sprøde og let gyldne. Køl dem af og server dem til de mindste som kød (de er fyldt med proteiner fra kikærterne) eller som grøntsager.

DSC_0207 DSC_0213

DSC_0210

Antons aftensmad idag med 2 stk falafel, lidt kogt broccoli, blåbær, rugbrød og minideller.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s