Tiramisu

Tiramisu er en italiensk dessert, som jeg første gang stiftde bekendskab med tilbage i 9. klasse i 1999, da vi var på udveksling i Italien i en lille by uden for Milano. Her boede jeg indkvarteret ved en pige, der hedder Serena og hendes mor serverede en aften denne lækre dessert for mig. Jeg har ikke fået den så mange gange i årerne efter, men til min fødselsdag i torsdags havde jeg besluttet mig for at lave en italiensk inspireret menu og lavede Pizza bianco og pizza med pepperoni til hovedret.

Desserten var en stor succes og fik især meget ros af min far. Jeg sætter altid stor pris på hans roser, for han har virkelig spist på alverdens lækre lækre restauranter, så når han er begejstret ved man at man har lavet noget rigtigt godt!

Nå men i en ægte tiramisu skal der Marsala i. Det kunne jeg ikke opdrive, så anvendte en anden italiensk mandellikør og det fungerede super godt. Jeg bryder mig ikke om, at smagen af alkohol bliver alt for dominerende, så derfor er min version mild i smagen, men så man fornemmer at mandellikøren ligger i baggrunden.

Portionen er til 10 portionsanrettede glas.

 • 8 past. æggeblommer
 • 3,5 dl fløde
 • 250 g mascarpone
 • 200 g flødeost
 • 170 g sukker
 • 2 dl vand
 • 2 spk. Marsala eller anden mandellikør
 • 20 – 40 stk ladyfingers (alt efter hvor meget du ønsker. Jeg brugte 20)

Til kaffen

 • 5 dl stærk kaffe
 • 5 spk. mandellikør f.eks. Marsala
 • 3 spk sukker
 • God kakao til at drysse over.
Tiramisu

Tiramisu

Start med at piske fløden til flødeskum og stil den på køl.

Sæt derefter en gryde med vand og sukker til at koge. Det skal koge ind til en tyk siup – et tager ca 10 min. Test om den er klar ved at dyppe en ske i siruppen og hvis der dannes tynde tråde sirup når du tager den op er den klar.

Mens siruppen koger piser du æggeblommerne lette og luftige. Pisk herefter siruppen i, i en tynd stråle. Sørg for at få skrabet kanterne, for ellers stivner siruppen lynhurtigt her.

Vend flødeost i massen og pisk den helt ud. Tilsæt mascarpone og mandellikør og pisk det godt sammen. Vend til sidst flødeskummen i, men gør det forsigtigt så luften ikke slås ud.

Bland den varme kaffe med suker og mandellikør og lad det køle helt af. Dyp ladyfingersne i kaffe en af gangen og anret tiramisuen i små portionsglas. Start med 1 ladyfinger herefter et lag oste-æggecreme og gentag. Slut af med at drysse kakao over igennem en sigte.

Det kan faktisk være en fordel at lave den dagen før. Så tager kagerne rigtigt godt smag af kaffe og likør og desserten bliver bare endnu mere lækker!

DSC_0213

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s