Koldthævede sesamstykker

De her sesamstykker blev klart noget af det bedste bagværk jeg længe har lavet. Det startede egentligt bare som et eksperiment med at bage med 100 % Tipo 00 og det endte meget vellykket ud. Boller med en tyk sprød skorpe og en luftig og sej krumme er bare det bedste i min verden!

  • 5 dl koldt vand
  • 120 g frisk surdej
  • 650 g Tipo 00
  • 17 g salt
  • Sesam til pynt

Start med at røre surdejen ud i vandet. Kom melet i og rør det godt sammen ved lav hastighed et par minutter på røremaskinen. Lad det stå til autolyse i 30 min. Kom herefter salt i dejen og rør den først ved middel hastighed i 5-10 min til dejen begynder at samle sig og øg herefter til høj hastighed et par minutter til al dejen har samlet sig om dejkrogen.

Smør en condibøtte eller skål med lidt olie og vend dejen i. Læg låg på og lad den stå en times tid på køkkenbordet. Lav en enkelt foldning af dejen og læg låg på. Lad den hvile en time mere på køkkenbordet og lav endnu en foldning. Sæt nu dejen på køl i 12-18 timer.

Varm ovnen op til 250 grader med en pizzasten eller et bagestål i. Lad den varme i en times tid. Vend dejen ud på bordet og drys godt med sesam over. Del dejen ud i 10 stykker med en dejskærer og læg dem på pladen. Bag bollerne i ca. 12 minutter eller til de er blevet godt gyldne.

Advertisement

2 thoughts on “Koldthævede sesamstykker

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s