Koldhævede surdejsboller med ølandshvede

Opskriften på mine absolut yndlings morgenboller kommer her. For at kunne lave dem lige så luftige som her skal du bruge en røremaskine – har du ikke allerede én og elsker at bage så er det altså alle pengene værd!

Ingredienser:

  • 5 dl koldt vand
  • 3 spk. surdej (sørg for den er frisk og levende)
  • 5 g gær
  • 18 g salt
  • 120 g ølandshvede
  • 450 g hvedemel

Dejen her vil virke meget våd og du får sikkert lyst til at tilsætte mere mel. Men gør det ikke. Følg opskriften nøje og du får de lækreste boller.

Opløs gær og surdej i vandet. Tilsæt ølandshveden og rør godt rundt. Tilsæt nu salt og herefter hvedemelet lidt af gangen mens du lader røremaskinen køre ved lav hastighed i ca. 5 min. Skru derefter røremaskinen op på fuld hastighed i 5-10 min indtil dejen slipper skålens kanter og røremaskinen “hopper”. Stop æltningen her.

Vend dejen i en condibøtte eller skål smurt med olivenolie. Gør dine hænder våde og fold dejen ind under sig selv for at stramme glutenstrukturerne op. Lad den hvile 30 min på køkkenbordet med et låg eller fugtigt klæde over. Sæt herefter dejen på køl i ca. 12 timer.

Tag dejen ud af køleskabet og lad den hvile 30 min. Varm ovnen op til 250 grader. Vend forsigtigt dejen ud på et let meldrysset bord så du IKKE slår luften ud af dejen. Del dejen i 9-12 boller med en dejspartel eller kniv. Fold forsigtigt dejen ind under sig selv uden at slå luften ud og læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag bollerne i 5 min ved 250 grader. Skru derefter varmen ned til 230 grader og bag dem yderligere i ca. 10 min. Men hold godt øje. Alle ovne er forskellige.

Surdejsboller med ølandshvede
Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s