Moules mariniére

Jeg er stor fan af den franske klassiske ret moules mariniére, der er dampede muslinger med hjemmelavede grove fritter. I aften fik vi dem hvidvinsdampede med fritter og mayo. Super lækkert og altså meget meget simpelt at lave!!


Til Troels og jeg havde jeg et kilo muslinger.

Husk at smide alle de muslinger ud, der er gået i stykker. Derefter kasserer du alle dem der ikke lukker sig når du banker let på dem. Dem der lukker sig er stadig friske og levende. Rens muslingerne for skægget og evt. sand.

 • 3 fed hvidløg
 • 2 skalotteløg
 • Lav en suppevisk af blegselleri, timian, persille og laurbærblade.
 • 1/4 flaske tør hvidvin
 • 1 dl. fløde

Snit hvidløg løg og svits dem i en god klat smør i en stor gryde med suppevisk. Det tager et par minutter inden løgene er blanke. Tilsæt nu hvidvin og bring det i kog, og herefter muslinger og læg låg på. Lad det koge i ca. 7 min. eller til muslingerne åbner sig. Hæld væden i en lille gryde og lad det koge ind til ca. 1 dl. Tilsæt fløden og hæld det tilbage i gryden med muslinger (mens saucen reducerer lader du et låg ligge på muslingegryden så de ikke bliver kolde).

Fritterne er lavet af fire bagekartofler der er skåret til fritter. Jeg har kogt dem i 4 min. med en lille smule eddike i vandet. Herefter er vandet hældt fra og fritterne kølet af. Vend dem i oliven olie og bag dem i ovnen ved 220 grader til de er gyldne. Drys med salt.

Advertisement

2 thoughts on “Moules mariniére

 1. Kære Camilla.

  Jeg vil gerne rette lidt i din opskrift af dyreværnsmæssige årsager.

  Tilsæt hvidvin (IKKE muslinger nu) og få SUPPEN TIL AT KOGE/SIMRE.

  TILSÆT HEREFTER muslingerne (som jo netop er friske og LEVENDE) så de aflives så hurtigt som muligt i den kogende varme suppe.

  K.h.

  Birthe

  Fra: madmedhjerte [mailto:comment-reply@wordpress.com] Sendt: 11. juli 2016 19:34 Til: bbm@mortensen.mail.dk Emne: [Nyt indlæg] Moules frittes

  madmedhjerte posted: “Jeg er startet med et nyt koncept for vores madplan her hjemme. Jeg forsøger at der hver uge skal være en fiskedag og en vegetardag. Indtil videre går det rigtig godt og jeg prøver at finde på nye ting hver uge. Jeg er stor fan af den franske klass”

  • Hej Birthe
   Muslingerne kom SELVFØLGELIG først i da suppen kogte. For mig er det en selvfølge så derfor har jeg nok ikke fået det skrevet i opskriften. Det er nu tilføjet hvis nogen skulle være i tvivl.
   Hilsen Camilla

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s