Stegte kammuslinger med blomkålspure, råmarinert blomkål og stegt blomkål

Det er ikke mange blogindlæg det bliver til for tiden. Der sker mange nye og spænende ting i kulissen, som jeg inden længe løfter søret for, men idag fik jeg lig en anledning til at lægge et nyt indlæg ind. Jeg har egentligt længe gerne villet dele denne opskrift med jer, men den har været lagt i glemmebogen i nogen tid.

Jeg har to gange tidligere lavet denne forret til nytårsaften. Den ser super godt ud, er nem at lave og er en lidt anderledes ret at sætte på bordet når der kommer gæster.

Opskriften her er til hvis du får gæster og skal lave forret til mange. Lav derfor en mindre portion, hvis du ikke skal servere til så mange.

IMG_7042

  • 4-5 kammuslinger pr. person til en forret afhængig af størrelsen (de her var meget små)
  • 2 blomkål
  • Frisk kruspersille
  • 1 økologisk citron
  • Olivenolie
  • 1 dl mælk
  • 1 dl fløde
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g smør

Del det ene blomkål i små buketter og kog det med fløde, mælk, hvidløg og lidt salt. Gem kogevæden og blend blomkålen til en pure. Tilsæt kogevæden for at justere til den rette cremede konsistens. Smag til med smør (det er ikke sikkert du skal bruge det hele), salt og peber.

Råmarinaret blomkål

Del det andet blomkålshoved i to. Den ene del laver du til helt små buketter. Kom dem i en skål og mariner dem i frisk citronsaft (smag til), skallen af en hel økologisk citron og olivenolie. Krydder med salt og peber.

Stegt blomkål

Den anden del af blomkålen deler du i større buketter. Skær dem i skiver så blomkålsstykkerne ligner små træer og steg dem kort på hver side i lidt olie ved god varme til de bliver gyldne.

Kammuslinger

Det er meget vigtigt når du steger kammuslinger at sørge for de er helt tørre inden du steger dem. Hvis du kommer dem fugtige ned på panden vil de koge istedet for at stege og dermed få en flot gylden overflade.

Dup derfor alle muslingerne helt tørre med køkkenrulle og steg dem i olivenolie på en varm pande ganske let på begge sider til de bliver gyldne. Hav evt. en ekstra musling til at teste for hvornår de er gennemstegte. Krydder med salt og peber.

Anret forretten som på billedet og drys med lidt frisk persille.

IMG_7043

 

 

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s