Jordbær-rabarber grød – en rigtig dansk sommer klassiker.

I søndags fik jeg et stort bundt rabarber med hjem fra min svigermors have. Samme dag faldt jeg over en bakke hollandske jordbær så det var helt oplagt at forsøge mig med min første jordbær rabarbergrød – og det bliver bestemt ikke sidste gang!

DSC_0156

  • 500 g jordbær
  • 500 g rabarber
  • 150 g rørsukker
  • saften af 1/2 citron
  • 1 vaniljestang
  • 3 dl vand
  • 4 spk. marizena

Rens rabarberne og skær dem i 1 cm lange stykker. Kog dem sammen med vandet og en flækket vaniljestang i 5 min.

Rens jordbærene og skær toppen af og smid dem i gryden og kog yderligere i 5 min.

Smag til med citron og sukker og kog videre i 5 min.

Tag gryden af varmen. Opløs maizenaen i en smule vand og rør den i grøden. Bliv ved med at røre til den er rørt helt ud og grøden tykner lidt. Pas på det må ikke koge. Husk at fiske vaniljestangen op igen.

Lad grøden køle ned og server den med iskold mælk.

Jordbær-rabarber grød

Jordbær-rabarber grød

DSC_0158

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s