Jamie Olivers Christmas leftover pie

Denne ret faldt jeg over i et juleprogram jeg så med Jamie Oliver for nogle år tilbage. Jeg brugte den oprindeligt som han med resterne af kødet fra jumeande/kalkunen men er senere begyndt at inddrage den som en del af menuen året rundt. Men især i efterårsmånederne og vinteren er den god.

Den består hovedsageligt af porer krydret med bacon, timian og kylling.

Det ser ikke ud af noget særligt men smager himmelsk!  Pluk kødet af en hel stegt kylling.

  • 6 store porrer, rensede og i ringe.
  • En pakke bacon
  • En håndfuld frisk timian
  • 2 spk. mel
  • 2 spk. creme fraise
  • 800 ml hønsefond
  • Salt og peber
  • En rulle færdig butterdej (eller lav den selv)

Svits baconen i lidt smør i en stor gryde. Tilsæt timianbladene  og porrerne. Vend godt rundt og læg et låg på gryden men vend lidt rundt i det hvert 5. min til porerne er faldet helt sammen. Det tager ca. 30 min. Tilsæt nu kyllingen og mel. Herefte kyllingekødet og melet. Til sidst hælder du fonden ved og lader det simre i 20 min inden du tilsætter creme fraisen. Smag til med salt og peber.

Hæld blandingen gennem en sigte og gem endelig al væden. Hæld den tilbage i gryden og lad den reducere til en lækker cremet sauce.

Smør et passende fad med lidt smør og hæld porrermassen i. Dæk det til med butterdejen og skub den godt ned langs kanterne på fadet. Skær små ridser i dejen og pensel den med et sammenpisket æg. Bag pien ved 200 grader varmluft i ca. 30 min til overfladen er gylden. Server med den lækre sauce og ærter.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s