Saltkarameller 

En lille let og enormt lækker godte at kunne servere for gæster (eller bare lækkerier til en selv) er de her flødekarameller med læssøsalt. Det er bare at smide alle ingredienserne i en gryde og lade det boble til den rette konsistens.

Du skal bruge:

  • 300 g sukker
  • 150 g brun farin
  • 150 g smør
  • 150 g lys sirup
  • 3 dl fløde
  • Saltflager

Hæld det hele i en gryde og bring det langsomt til kogepunktet og lad det småboble i 30-40 min til det når en temperatur på 125 grader. Du skal bruge et sukkertermometer da alm. ikke kan gå så højt op i graderne. Fås til 29kr i Søstrene grene lige nu 🙂

Når den rette temperatur nås drysses lidt salt i. Jeg har nok brugt 1/2 tsk.

Hæld karamelmassen i en form beklædt med bagepapir og smurt med olie. Jeg bruger en rugbrødsform. Drys med en smule salt på toppen efter 10 min og sæt karamelmassen på køl natten over. Skær den i mindre stykker og pak dem i slikpapir.

Opbevares bedst på køl. Så er de helt hårde når de skal spises.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s