Stegt flæsk med persillesovs 

Vi fik til aften Danmarks nationalret: Stegt flæsk med persillesovs. En typisk dansk ret som vi herhjemme ikke ret tit får – dvs. jeg har faktisk aldrig før lavet det, men min svigermor har serveret det for os et par gange. 

  
Man skal ikke gå ned på flæsk når man nu endelig lavet det, så jeg købte 12 stykker flæsk til os tre jer hjemme og det blev spist rub og stup. Kan anbefale at gå til slagteren at købe det og få det helt friskskåret. 

Nye danske skrabede kartofler er en selvfølge dertil og en lækker persillesovs. Kødet stegte jeg i ovnen. Det fik lidt salt og peber og blev lagt på en bageplade med bagepapir. Jeg stegte dem i 35 min ved 180 grader varmluft. Flæsket var stadig ikke helt færdig, så skruede op til 210 grader og gav dem ca. 10 min mere. Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle inden du serverer. 

Persillesovs: 

  • 25 g smør
  • 2 spk. hvedemel
  • Ca. 3 dl mælk 
  • Salt og peber 
  • En håndfuld frisk persille 

Smelt smører og rør melet ud heri. Tilsæt mælken lidt af gangen og lad sovsen koge op. Spæd med mælk til du synes den har den rette konsistens. Smag til med salt og peber og tilsæt den friske finthakkede persille. 

Jeg lavede ovnstegte gulerødder fra haven til. 

  

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s