Gullerodsbrud – nok verdens bedste

Jeg har længe forsøgt mig med lækre gulerodboller, men de bliver aldrig helt som jeg vil have dem – indtil idag! Opskriften stammer fra AMOs bagebog nummer 3.

DSC_0202

Jeg fik 20 store boller ud af dejen. Den hæver mere end man lige skulle tro. Næste gang jeg bager dem (og det bliver meget snart) laver jeg 25 stk ud af portionen. Så bliver de knap så store.

  • 1 kg hvedemel
  • 5 1/2 dl lunkent vand
  • 50 g gær
  • 15 g salt
  • 75 g sukker
  • 75 g blødt smør
  • 2 æg
  • 4 store gulerødder revet
  • 150 g solsikkefrø

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt sukkeret og lad det stå et par minutter inden du rør salt og melet i. Når dejen er ved at samle sig tilsætter du det bløde smør. Som altid rør jeg min dej på min Kenwood køkkenmaskine. Jeg lod den køre i 5 min efter jeg havde kommet smørret i. Lad dejen hæve på et meldrysset bord i 1 time.

Lav et lille hul i midten af dejen, så det danner en lille skål. Slå de 2 æg i og tilsæt gulerødderne og solsikkefrøene. Fold dejen sammen så den dækker for fyldet. Skær med en stor skarp kniv skiver poå kryds og tværs i dejen og bliv ved med at vende dejen sammen så fyldet bliver fordelt godt imellem lagene af dej. Du vil se dejen blive meget våd og klistret af æggene og det er præcis sådan den skal være.

Lav små klatter af dejen og sæt dem på bageplader. Lad dem efterhæve i 1 time. Bag bollerne i en forvarmet varmluftsovn ved 200 grader i 12-15 min. Som sagt fik jeg 20 store boller ud af portionen, men de kan med fordel laves mindre, så der bliver flere.

DSC_0200 DSC_0203 DSC_0204

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s