I lørdags den 6.12.2014 blev vi gift – et lille intimt bryllup på rådhuset i Holstebro med vores aller nærmeste. Det var en helt fantastisk dag, fest og aften og vi fik de mest vidunderlige oplevelser, minder, taler, gaver og ikke mindst billeder med fra dagen. Vi fik lækker tapas fra den lokale slagter til frokost og om eftermiddagen havde jeg selv lavet bryllupskagen. Jeg har kun en gang før forsøgt mig med en kage overtrukket med fondant og dengang var det ingen succes, da jeg ikke havde gjort forarbejdet godt nok og læst om hvordan sådan noget sukkerstas skal behandles, men denne gang var jeg forberedt, havde prøvelavet kagen og testet den for familie og kollegaer, så kagen på bryllupsdagen var helt perfekt!
Jeg må indrømme jeg havde lagt overlæggeren lidt højt ift. mine ambitioner for dagen og kagen her tog også lige lidt længere tid at lave end jeg havde regnet med, men det var alle anstrengelserne værd ved den tilfredshed jeg fik over at sætte min hjemmelavede kage på bordet!
Om aftenen var vi på fantastisk gourmet restaurant Under Klippen. Måske kommer der et indlæg om vores vidunderlige måltid der.
Kagen består af:- Mette Blomsterbergs mandelbunde
- Hvid chokolademousse
- Limemousse
- Smørcreme (til opsmørring)
- Royal icing til dekoration
- Fondant
Mandelbunde a la Blomsterberg:
Giver 2 bunde, så jeg lavede dobbelt portion og bagte i 2 forme.
- 100 g æggeblommer
- 65 g sukker
- 1 tsk bagepulver
- 100 g hvedemel
- 50 g mandler fint blendede
- 200 g æggehvider
Æggeblommer og sukker piskes til en tyk æggesnaps. Mel og bagepulver blandes og sigtes forsigtigt ned i æggesnapsen sammen med mandelmelet.
Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i æggesnapsen, så luften ikke trykkes ud.
Smør en springform ca. Ø25 cm med smør og hæld dejen i. Bages ved 190 grader varmluft i ca. 25 min til bunden er gylden og der dufter godt af mandler. Køl bunden helt af og tag den ud af formen og del den i 2 bunde.
Jeg bagte bundene dagen før jeg samlede kagen.
Limemousse:
- 1/2 l piskefløde
- Korn af 1 stang vanilje
- 4 spk flormelis
- Saften af 5 limefrugter, økologiske
- Skallen af 3 limefrugter, økologiske (smag til med mere eller minde skal)
- 3 blade husblas
Læg husblasten i blød i rigeligt koldt vand i 15 min. Pisk fløden let og tilsæt vaniljekorn, limesaft, skal og flormelis.
Smelt husblasten over et vandbad. Bland lidt af flødeskummet i husblasen og når det er opløst, så vend husblasen ned i fløden. Husk at gøre dette under konstant omrøring.
Hvid chokolademousse fra Odense Marcipan:
- 200 g hvid chokolade
- 3 blade husblas
- 4 spk vand
- 100 g sukker
- 1 past. æg
- 2 past. æggeblommer
- 3 dl fløde
Opblød husblassen i rigeligt koldt vand. Smelt chokoladen langsomt over vandbad. Vand og sukker koges til 121° C. Vrid husblassen for vand og kom den i den varme sukkersirup. Pisk æg og blommer, og hæld siruppen i æggene under konstant piskning. Fortsæt piskningen til æggesnapsen har stuetemperatur. Vend derefter den smeltede chokolade i.
Pisk fløden let og vend den forsigtigt i den nu stuetempererede æggesnaps. Start med 1/3 og sidenhen de resterende 2/3.
Kagen skal nu samles i en kageform der er beklædt med folie eller f.eks. en plastiklomme delt i 2 og tapet sammen (gøres for kagen ikke går fra hinanden når formen fjernes). Start med en bund, herefter limemoussen, 1 bund, så chokolademoussen og til sidst en bund mere. Sæt kagen i køleskabet i 2 timer.
Kagen skal nu smørres op med en smørcreme:
- 75 g smør
- 75 g palmin
- 300 g flormelis
- 2 spk mælk
- 1 vaniljestang
Smør og palmin piskes i 10 minutter. Afkort ikke processen, den er IKKE færdig efter blot 5 minutter. Den skal blive helt hvid og lidt luftig. Har du en røremaskine, som jeg har brugt her, er det guld værd, for det er lidt hårdt at piske så længe selv, men det kan selvfølgelig sagtens lade sig gøre. Flormelis og vanilje fra vaniljestangen vendes i, og til sidst hældes der de 2 spsk. mælk i. Rør rundt.
Smørcremen skal smøres forsigtigt udover kagen i et tyndt lag – men ikke for tyndt. Dæk siderne og toppen og træk til sidst kanterne helt skarpt op.
Tip: Hvis du ikke har en stor røremaskine, så lav smørcremen ad flere omgange, ellers er det en meget stor portion, som du skal røre med håndkraft, og det bliver meget tungt.
Kagen skal nu igen på køl et par timer inden fondanten rulles over. Hvis du ikke har prøvet at bruge fondant før, så prøv at søge på YouTube efter videoer der guider dig til hvordan du skal gøre. Det var den måde jeg fandt ud af det på.
Roserne er også lavet i fondant jeg har farvet med en lyserød pastafarve. De er sat fast med royal icing ligesom dekorationskanten er lavet af.
Royal icing:
- 200 g flormelis
- 1 past. æggehvide
- 2 tsk. citronsaft
Piskes i en røremasine til stive toppe og kommes på kagen med en sprøjtepose.
Tillykke 🙂
Mange tak Pernille 🙂
Pingback: Lagkage med lakrids-, lime- og hindbærmousse