Mango cheesecake med en twist af lime

En af de eneste kager jeg virkeligt har styr på at lave og som altid bliver en succes er cheesecake. Jeg laver den gerne i flere varianter med forskelligt ostefyld og forskellig frugttopping, men bruger altid den samme bund. Den er simpelthen for god at forsøge at ændre på. Vi fik denne lækre kage i lørdags, da vi havde besøg af et hold gode venner. Skulle du få lyst til at prøve med blåbær i stedet kan du se opskriften her.

Cheesecake

Mango cheesecake med en twist af lime

Kiksebund:

  • 300  g Digestive kiks
  • 150 g smeltet smør

Blend kiksene i en minihakker til det bliver til kiksemel og bland dem sammen med det smeltede smør. Smør en springform med lidt smør og fordel kikseblandingen i formen. Tryk den godt sammen så den danner en jævn bund. Bages ved 200 grader i ca. 15 min til bunden dufter himmelsk og er let gylden. Tag den ud af ovnen og lad den køle helt af – gerne i køleskabet.

Ostefyldet:

  • 400 g flødeost (jeg bruger altid Philadelphia)
  • 500 g creme fraise 18 %
  • 125 g flormelis
  • Saft og skal fra 2 limefrugter
  • 4 blade husblas

Læg husblasen i blød i rigeligt vand i 30 min, klem vandet fra og smelt den over et vandbad til den er helt flydende. Imens røres de øvrige ingredienser sammen. Hæld husblasen i, i en tynd stråle og sørg for at røre den godt ud i ostemassen. Hvis du er bange for klumper, så hæld den igennem en si på vej ned i ostemassen. Fordel ostemassen på den helt afkølede kiksebund og stil den i køleskabet 3 timer eller til den er helt stivnet.

Mangotopping:

  • 1 frisk moden mango
  • 2 dl vand
  • 3 blade husblas

Udblød husblasen i rigeligt vand. Skær skallen af mangoen og skær frugtkødet i tern. Blend den sammen med vandet i en minihakker til den bliver helt flydende. Smelt på samme måde som ved ostemassen husblasen over et vandbad og hæld den i en tynd stråle i mangojuicen og rør godt. Fordel mangojuicen over ostekagen og stil den igen i køleskabet til den er helt stivnet. Pynt med friske skiver mangofrugt.

Cheesecake med mango DSC_0208

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s