Kartoffeltoppe

Denne weekend står på rigtig hjemmelige hygge med god mad og god vin! Lige noget for os! Fredag fik vi hjemmelavet sushi, igår gode bøffer og i aften skal vi have en indisk butterchicken på en hjemmelavet curry der har stået og marineret hele dagen!

Det kan være godt at variere tilbehøret til en god bøf lidt en gang imellem. Igår lagde jeg hovedet lidt i blød og kom op med denne ide – kartoffeltoppe. En god fast kartoffelmos der sprøjtes op med en sprøjtepose og gratineres nogle minutter i ovnen.

Her ud over karamelliserede jeg hele skalotteløg og gulerødder og lavede en lækker rødvinssovs ud af den gode saft der var tilbage. Du karamelliserer løgene ved at stege dem hele for høj varme i godt med smør i en lille gryde. Læg låg på og ryst på gryden nogle gange i løbet af 10-15 min. Så har du de lækreste løg som tilbehør.

Kartoffeltoppe

Kartoffeltoppe

  • 500 g kartofler
  • Vand til at koge i
  • 2 æggeblommer
  • Fløde (ca. 3 spk.)
  • Smør
  • Salt og peber

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker og kog dem i USALTET vand til de er møre. Hæld vandet fra og lad dem dampe af et øjeblik inden du moser dem. Tilsæt lidt fløde og godt med smør til mosen har den rette konsistens. Den skal være ret fast. Smag til med salt og peber.

Lad mosen køle helt ned og fyld den i en sprøjtepose. Har du ikke sådan en kan du bruge e frysepose du klipper et lille hul i, i bunden.

Sprøjt toppene op på en bageplade og giv dem 5-10 min i en 220 grader varm ovn til de begynder at blive en lille smule gyldne i overfladen.

DSC_0201

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s