Æbleskiver – og et lille tip til hvordan du får dem helt runde

Jeg har første feriedag idag og har brugt dagen på oprydning, rengøring og indkøb. Så da Anton og jeg var på vej hjem fra dagplejen noget tidligere end vi plejer syntes jeg vi havde fortjent lidt lækkert. En rigtig december lækkerbisken er æbleskiver og vi er helt vilde med dem herhjemme, så der var ingen tvivl om, at det skulle være eftermiddagens hyggeprojekt. Anton hjalp godt til og i løbet af en time var der duftende og lækkert svampede æbleskiver klar til Troels kom hjem.

Æbleskiver Foto: Camilla Lykke Jensen

Æbleskiver
Foto: Camilla Lykke Jensen

Æbleskiver:

Jeg fik ca. 20 af denne portion.

  • 1/2 l kærnemælk
  • 2 æg
  • 25 g smeltet smør
  • 250 g hvedemel
  • 25 g rørsukker
  • 1/2 tsk natron
  • 1 vaniljestang

I en skål blander du kærnemælk, æg og smeltet smør. I en anden blander du mel og natron. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og gnid dem ind i sukkeret med kniven på et skærebræt. Bland vaniljesukkeret ned i kærnemælks blandingen. Sigt melet ned i dejen mens du pisker det til en tyk og ensartet masse.

Varm en æbleskivepande godt op. Jeg købte en elektrisk sidste år, da min gamle ikke kunne bruges på vores induktionskomfur. Den fungerer super godt og laver lækre og ensartede æbleskiver.

Gnid en lille klat smør af på kanten i hvert af hullerne og fyld den næsten helt op med dej. Når dejen begynder at blive bagt rundt i kanten vipper du æbleskiverne op på siden og lad dem stege et lille minut. Fyld æbleskiven op med lidt dej. Enten med en sprøjtepose eller en ske og vend dem nu hele vejen rundt, så får du en helt rundt og lækker æbleskive i stedet for de normalt flade æbleskiver man selv får fremstillet.

DSC_0200DSC_0201DSC_0203DSC_0201

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s