Ribssaft

Da vi boede i lejlighed havde vi en stor ribsbusk i haven der hørte til, men jeg fik aldrig rigtigt udnyttet bærerne til andet end pynt på kager og til at putte på min A38 om morgenen. Men for et par uger siden kom en sød kollega med en kæmpe pose ribs hun havde plukket i sin morfars have og så måtte jeg lige lægge hovedet lidt i blød for at finde ud af hvad de skulle forvandles til.

Den ene del blev kogt til ribsgéle der nu står klar i køleskabet til efterårets simreretter og den anden del kogte jeg til saft. Jeg bryder mig faktisk normalt ikke om saft andet end hyldeblomstsaft, men jeg må sige at min nye favorit er klart blevet ribssaft – MUMS! 🙂

Vi har allerede blåbær, hindbær, stikkelsbær og solbær i haven, men jeg må altså også have mig en ribsbusk 🙂

Ribssaft Foto: Camilla Lykke Jensen

Ribssaft
Foto: Camilla Lykke Jensen

  • 500 g ribs (stilkene må gerne sidde på endnu)
  • 100-150 g sukker
  • 1 l vand

Har du mange bær, så lav dobbeltportion.

Syl ribsne under rindende vand og kom dem op i en gryde sammen med vand og sukker. Jeg brugte selv ca. 100 g sukker, men hvis du vil have saften sødere, så tilsæt mere og smag dig frem til den sødme der passer dig bedst. Lad saften passere gemmen en klæde du lægger i en si og ned i en ren skål. Klem med bunden af en ske den sidste saft ud af bærerne og igennem klædet (jeg brugte en gammel stofble).

Lad saften køle af og hæld den på en atamon skyllet flaske, så holder den sig længere på køl.

Brug eventuelt saften som en sjov og anderledes værtindegave på en varm sommeraften.

DSC_0153

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s