Flæskesteg med sprød svær og en frisk skål rødkål

Det var egentligt meningen at der i eftermiddag skulle være tændt op i grillen, men regnen har silet ned hele dagen, så den planlagte flæskesteg kom i ovnen i stedet. Så er det godt jeg har svigermors opskrift på den altid saftige og sprøde flæskesteg liggende. Den blev super lækker, sprød og knasende og den friske rødkålssalat lettede det ellers lidt fede kød.

Jeg faldt over et frisk rødkål den anden dag og nogle friske abrikoser, så idag blev forvandlet til denne lette og lækre salat:

Rødkålssalat med friske abrikoser Rødkålssalat med friske abrikoser

Til denne salat skal du bruge:

 • 1/2 lille rødkålshoved
 • 2 abrikoser
 • En håndfuld valnødder, groft hakket.
 • En håndfuld persille, hakket

Til dressingen:

 • 2 spk. æblecidereddike
 • 2 spk olivenolie
 • 1 spk. flydende honning
 • Salt/peber

Snit rødkålen så fint som du kan. Halver abrikoserne, tag stenen ud og skær den i både. Bland rødkål, valnødder, abrikoser og persille sammen. Rør dressingen sammen og hæld den over salaten og lad den trække nogle timer i køleskabet inden servering.

DSC_0151

En gammel veninde og kollega, der nu bor i Schweiz  lavede altid flæskesteg om søndagen i vores singleår. Så Merethe, jeg sender dig en tanke idag, hvor der hos mig bliver serveret flæskesteg en søndag 😉

Flæskesteg

Du skal bruge:

 • En god stor flæskesteg
 • Masser af groft salt
 • Lidt smør

Smør et ovnfast fad med smør og læg flæskestegen i midt. Krydder med masser af groft salt også godt ned mellem sværen.

Sæt stegen i ovn 220 grader varm ovn (IKKE varmluft, men over/under varme) og brun den i ca. 20 min til den beynder at blive gylden. Skru ned for varmen  til 180 grader og steg videre i godt 2 timer. Hvis sværen ikke er sprød så skru igen op til 220 grader. Du kan evt. også forsøge med ovngrillen, men pas på i løbet af få minutter kan sværen brænde på.

Tag stegen ud og lad den hvile på et spækbræt i min. 10 min. Hæld stegeskyen op i en gryde og skim det værste fedt fra. Spæd op med lidt vand og kog det ind. Jævn sovsen med lidt madlavningsfløde og smag til med lidt tyttebærsyltetøj.

DSC_0152

Advertisement

One thought on “Flæskesteg med sprød svær og en frisk skål rødkål

 1. Pingback: Flæskestegssandwich | madmedhjerte

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s