Dansk pariserbøf med rå æggeblomme

Jeg synes det kniber lidt med tiden til madlavningen så det er lidt de hurtige og nemme retter det bliver til for tiden. Anton er træt når vi kommer hjem fra arbejde og det er vi for såvidt også og så har jeg kun max 40 min til at lave mad i inkl. en lille 1 årig der hænger i mine bukseben. Sødt ja, men ikke så nemt at lave mad med hehe 🙂

Jeg havde brug for lidt ny inspiration og kiggede forbi en blog jeg for nyligt er begyndt at følge (www.valdemarsro.dk) og fik her inspiration til at afprøve en go gammeldags pariserbøf. Jeg tror faktisk aldrig jeg har fået det før men jeg har ofte set det på menukortet på restauranter, så nu skulle det altså være.

Her er min version:

Den blev lavet med helt traditionelt tilbehør bestående af hakkede rødbeder, rå løg i skiver, kapers, peberrod og rå æggeblomme. Jeg tog chancen og lod min være frisk og ikke pasteuriseret. Anton fik også sin egen børne version uden rå æg og rødbede.

Pariserbøf  Foto: Camilla Lykke Jensen

Pariserbøf
Foto: Camilla Lykke Jensen

Til 2 voksne og 1 barn brugte jeg:

  • 400 g hakket magert oksekød
  • 5 skiver godt brød
  • 1 rødløg
  • Kapers
  • Syltede rødbeder
  • Revet peberrod
  • 4 rå æggeblommer
  • Smør til stegning
  • Salt/peber

Fordel det rå kød på de 5 brødstykker og tryk det ud som smurte du en leverpostejmad. Krydder med salt og peber og steg brødstykket med kødet på på en pande med smør. Steg med brødsiden nedad først og vend herefter og steg færdigt på kødsiden.

Tag brødene af panden og anret som på billedet og så har du en lækker og nem aftensmadret.

DSC_0153 DSC_0155

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s