Rabarber cookies med hvid chokolade og ristet kokos

Mens min egen køkkenhave er ved at tage form med højbede hvor de første spire er ved at titte op og snart to jordbede klar til tilplantning er det godt man kan nyde af andres. Min svigermor efterlod en håndfuld rabarber først på ugen som jeg endnu ikke havde fået brugt, så jeg spekulerede lidt i at kaste mig ud i noget helt nyt med rabarber. Inspireret af en opskrift jeg så på twin food fik jeg til formiddag lavet de her lynhurtige cookies til vores gæster idag.

Mine dejlige naboer testede dem af og mente bestemt de var godkendt til servering og lovede dem at opskriften nok skulle komme her ind i aften – så her er den Mette 🙂

 

Rabarber cookies

Rabarber cookies

 • 2 stængler rabarber
 • 100 g sukker
 • 100 g smør, blødt
 • 1 æg
 • 1/4 dl mælk
 • 1 tsk. vaniljepulver
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 knivspids salt
 • 150 g hvedemel
 • 75 g hvid chokolade groft hakket
 • Ristede kokosflager (jeg bruger dem fra Urtekram) ellers kan alm. kokos også bruges.

Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt æg og mælk og rør rundt med en håndmixer. Tilsæt nu mel, bagepulver, vanilje og den hakkede hvide hvide chokolade og pisk det forsigtigt sammen.

Rens rabarberne og skær dem i små stykker af ca 0,5 cm. Vend dem forsigtigt i dejen med en ske.

Varm ovnen op til 190 g varmluft og fordel små klatter dej på en bageplade beklædt med bagepapir. Dejen flyder ud og danner en rund kage under bagning. Inden de sættes i ovnen drysses med et par kokosflager på hver dejtop.

Jeg fik 25 stk af portionen her. Hellere flere små kager der bliver sprøde end flere store der er bløde 🙂

Bages i 15-20 min alt afhængig af din ovn (OBS de bliver først sprøde når de er kølet helt af).

Et lille Tip! De bliver bløde dagen efter pga. rabarbernes store vandindhold. Så enten skal du spise hele kagedåsen samme dag de bages og ellers varme dem 5 min i ovnen dagen efter. Så bliver de sprøde igen.

 

DSC_0202 DSC_0204 DSC_0206

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s