Lækre sunde rugboller til madpakken

Jeg er ved at køre træt i den sædvanlige madpakke jeg har med på arbejde og trængte til lidt nyt. Jeg har længe spekuleret i en opskrift på rugbrødsboller og med inspiration fra en opskrift på twin-food fik jeg idag fremstillet de her lækre og sprøde boller. Jeg har allerede prøvesmagt en af dem og glæder mig allerede til min madpakke imorgen 🙂

Rugbrødsboller                        DSC_0151

Til 20 stk skal du bruge:

 • 800 ml lunkent vand
 • 25 g gær
 • 2 tsk salt
 • 1 spk sukker
 • 1 øl
 • 150 g havregryn
 • 100 g rugkerner
 • 100 g solsikkekerner
 • 2 spk chiafrø
 • 100 g hørfrø/sesamfrø
 • 400 g rugmel
 • 400 g hvedemel
 • (1 spk kulør hvis bollerne ønskes helt mørk brune)
 • Græskarkerner til pynt

DSC_0152

Opløs gæren i vandet og tilsæt sukker og salt. Lad det stå til gæren begynder at arbejde og der kommer små bobler på toppen af vandet. Tilsæt så øl, havregryn, frø og kerner og rør godt rundt. Bland rugmelet i og herefter hvedemel og ælt dejen godt igennem. Jeg bruger altid min røremaskine til rugbrødsdej, da det kan være ret tungt at røre rundt. Dejen skal være våd, men samtidigt så fast at du kan sætte klatter på en plade til boller uden den flyder ud.

Lad dejen hæve i min 1 time og sæt med en stor ske klatter af dejen på 2 bageplader og bag dem en plade af gangen i 50 min ved 220 grader ved alm. ovn varme.

 

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s