Ølbrasseret gammeldags oksesteg

Der er stadig en del kød tilbage fra den 1/4 okse vi købte i sensommeren. Det er især de store kødstykker der ligger tilbage og som jeg ikke lige har fundet på noget til endnu. Men nu kom en oksetykkam op af fryseren, så efter lidt surfen på nettet efter inspiration blev det til en gammeldags oksesteg – og her er mit bud på sådan en 🙂

Vi spiser jo fortsat low carb, så tilbehøret til denne lækre steg blev en god blanding af rodfrugter: gule rødbedder, gulerødder, pastinak og selleri, der blev stegt i ovnen. Og væden fra stegen kogte jeg ind med lidt fløde til sidst.

Gammeldags oksesteg

 

Ingredienser:

  • Oksetykkam
  • Ale no. 16 el. anden ale øl
  • 2 gulerødder
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • Et krydderurtebudt med rosmarin, timian og lauerbær
  • Vand
  • Olie og smør til stegning

Oksesteg

Brun kødet i en stegegryde ved høj varme på begge sider og krydder med salt og peber. Smid suppeurterne ned i gryden og brun dem med. Tilsæt øl og lad det simre i 5 min. Tilsæt vand så kødet næsten er dækket. Jeg brugte 1/2 l i min Le creuset gryde. Lad kødet simre under låg i 3 timer. Vend det 2 gange i løbet af stegetiden.

Tag kødet op af gryden og dæk det til og lad det trække i 20 min inden du skærer det ud. Så bevarer du bedst saft og smag i kødet. Skær benet fra og skær stegen i skiver.

Si suppeurterne fra væden og kog sovsen ind med lidt fløde. Hvis du ikke spiser low carb brug da en mel/mælkejævning i stedet og smag til med salt/peber og lidt sødt. Jeg brugte min svigermors rønnebærgelé og en lille skvat rødvin.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s