Beef Wellington med timianstegte kartofler og sause bordalaise

Nytårsaften blev holdt herhjemme med en flok gode venner vi altid holder sammen med. Vi laver det altid som et sammenskudsgilde og den der lægger hus til står for hovedretten. Jeg har længe lagt hovedet i blød for at finde ud af hvad der passede sig godt til en nytårsmenu og endte op med Gordon Ramseys berømte Beef wellington Camilla style! Jeg serverede den med ovnstegte timian kartofler, sauce bordalaise og en let salat med blandede salater og tomater.

Billede

Til 9 voksne lavede jeg 2 beef wellingtons af 3 kg oksemørbrad i alt og det var ALT ALT for meget, så her kommer opskriften på en enkelt mørbrad af 1,5 kg.

Ingredienser:

 • 1.5 kg oksemørbrad
 • 1.5 plade butterdej på køl, ikke frost
 • 500 g blandede svampe. Jeg brugte karl johan og kantareller fra vores svampetur i efteråret, som jeg havde i fryseren.
 • 3 pakker god kvalitets parmaskinke
 • 1 spk. dijonsennep
 • 1 spk. honning
 • salt/peber

Billede

Krydder mørbraden med salt og peber og brun den på panden. Lad den køle af og pensel den med en sammenblanding af sennep og honning.

Hak svampene godt og steg dem så tørre på panden som muligt. Hvis de indeholder mere vand trækker det ud igennem parmaskinken og gør butterdejen fugtig og så bliver den ikke sprød. Vip svampene over på noget køkkenrulle så de kan køle af.

Vask køkkenbordet godt af og læg plastfilm ud så det overlapper hinanden. Læg parmaskinken ud så den overlapper hinanden og danner en stor firkant. Læg de afkølede svampe på i en firkant, men ikke større end det der vil dække overfladen af mørbraden. Læg mørbraden på og rul den stramt ind i parmaskinken så svampe og mørbrad er godt dækket, så der ikke kan trænge noget saft igennem. Lad den hvile i køleskabet et par timer så den sætter sig.

Læg butterdejen ud på køkkenbordet og tryk de to stykker sammen. Tag mørbraden ud af filmen og rul den ind i butterdejen. Pensel sammenføjningen med et sammenpisket æg og læg den på en bageplade. Pensel på med æg og bag den i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min til en kernetemperatur på 58 grader. Tag den ud og lad den hvile 20 min på bordet inden den skæres ud.

Billede

Billede

Billede

Billede

Sauce bordalaise:

 • 1 flaske god rødvin
 • 2 dl portvin
 •  7 dl god kalvefond
 • 2 scalotteløg
 • 2 fed hvidløg
 • 3 lauerbær
 • Krydderurtebundt af timian og rosmarin
 • 100 g smør
 • salt

Skær løg og hvidløg i grove tern og svits det i en anelse smør sammen med krydderurterne. Hæld vin og portvin ved og reducer til 1/3. Tilsæt fond og reducer til ca. halvdelen og smag til med lidt salt. Tag gryden af varmen og tilsæt smørret i små klatter og rør det godt ud. Jeg lavede min sauce dagen før og lunede den op inden servering. Jeg kom først smørret i på dag 2.

Mit bud på en lækker nytårs hovedret 🙂

Billede

Billede

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s