Hjemmelavet deluxe mysli – sundt på den søde måde

Hjemmelavet mysli har jeg mange gange tænkt på at lave, men har aldrig kastet mig ud i det. Men så faldt jeg over en god opskrift hos Anna som jeg lod mig inspirere af og her er det færdige resultat så.

Jeg skal til julefrokost med afdelingen i aften og her skal vi have hjemmelavede gaver med til pakkeleg. Det er allerede 2 pakker klar fra min side af, men måske der lige skulle en tredje med? Og tror også hende der lægger hus til får en lille bøtte som værtindegave 🙂

Ihvertfald skal min mormor også have en portion i julegave. Hun elsker at prøve nye og spændende ting og sender tit en lille smagsprøve på noget nyt når hun falder over det. F.eks. stevia og for nyligt chiafrø. Så chiafrøene skulle prøves og de er med i myslien.

ImageFoto: Camilla Lykke Jensen

Ingredienser:

 • 4 skiver mørkt rugbrød (brugte det uden kerner min søn får lavet øllebrød af)
 • 2 dl rugflager (brug bare havregryn hvis du ikke har rugflager)
 • 2 dl havregryn
 • 1 håndfuld paranødder (kan erstattes af andre nødder)
 • 3 håndfulde mandler (byt evt. en håndfuld ud med hasselnødder)
 • 1 stor håndfuld solsikkekerner
 • 1 stor håndfuld græskarkerner
 • 6 tsk. chiafrø (kan sagtens udelades)
 • 1/2 dl olivenolie
 • 1 dl acaciehonning
 • 10 tørrede abrikoser
 • 1 håndfuld rosiner

Hak rugbrødet fint i en minihakker lidt af gangen. Hak herefter nødderne, men lad den ene håndfuld mandler være hele. Skær abrikoserne helt fint ud i minitern. Bland det sammen i en skål med de andre ingredienser på nær rosinerne.

Tænd ovnen på 170 grader og fordel myslien på en bageplade med papir. Bag den først i 10 min og rør godt rundt. Giv den 10 min mere og rør igen godt rundt. Myslien bliver først rigtigt sprød når den er kølet af.

Jeg ved ihvertfald godt hvad jeg skal have til morgenmad de næste dage 🙂

Som værtindegave med tre hjemmelavede stjerner 🙂

Værtindegave

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s