Risalamande

Risalamande kender vi alle og de fleste af os danskere får den flere gange i løbet af december måned til julefrokoster og som den mest populære dessert juleaften. Jeg har aldrig før lavet det, men da jeg blev sat til a stå for desserten til en tøse julefrokost igår måtte jeg jo prøve mg lidt frem. Jeg er faktisk ikke selv så vild med risalamande – nok fordi jeg ikke bryder mig specielt meget om flødeskum eller de store mandelstykker (elsker ellers mandler).

Jeg endte ud med denne version, som jeg rent faktisk selv kunne lide 🙂

Billede

Foto: Camilla Lykke Jensen

Ingredienser:

  • 2 dl gødris
  • 2 dl vand
  • 1 liter sødmælk
  • 3 dl fløde
  • 3 spk. sukker
  • 1 vaniljestang
  • 150 g smuttede mandler
  • Kirsebærsovs

Bring vand i kog i en gryde og tilsæt risen. Rør rundt i gryden og hæld mælken og bring den lige op til kogepunktet. Lad grøden simre under låg i 40 min, men rør OFTE i grøden. Risengrød er noget af det som brænder nemmest på. Til forskel fra en almindelig risengrød skal der ikke salt i grøden, så den skal koge et par minutter længere end vanlig risengrød.

Jeg kogte grøden dagen før og lod den køle helt af og stivne natten over i køleskabet. Hvis du ikke har tid til det, så lad den bare køle helt af inden du fortsætter.

Hak de smuttede mandler. Jeg kan bedst lide de er hakket fint, men vil man have mere struktur i grøden hakker man dem mere groft. Husk at gemme en til mandelgaven 🙂

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med den ene spk. sukker på et spækbræt, så fordeles vaniljen bedre jævnt ud i hele grøden. Tilsæt sukker, vaniljesukker og hakkede mandler til grøden. Pisk fløden til flødeskum. Sørg for den ikke bliver for stift pisket, me lækker og blød. Vend den forsigtigt ned i grøden, så den bevarer sin luftighed.

Server grøden med lun kirsebærsovs.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s