Hvid chokolademousse med passionsfrugt

Det er dejligt med desserter som kan forberedes dagen før, når man skal have gæster. Og når man som jeg elsker hvid chokolade og passionsfrugt, så hvorfor ikke prøve at forene de to i en lækker kombination der kan stå klar i køleskabet natten over 🙂

Hvid chokolademousse med passionsfrugt

 

Foto: Camilla Lykke Jensen

Til 4 personer skal du bruge:

  • 4 passionsfrugter
  • 200 g god hvid overtræks chokolade
  • 1/2 L piskefløde
  • 4 blade husblast
  • 1 vaniljestang
  • 3 spk. sukker

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud på en spækbræt. Gnid dem ind i sukkeret, så er det nemmere at røre ud i fløden.

Læg husblasten i blød i rigeligt med koldt vand i 30 min.

Hæld fløden i en gryde og lad den varme stille op til lige under kogepunktet. Smelt chokoladen heri og tilsæt sukkeret og rør godt rundt. Vrid vandet godt ud af husblasten og rør den i fløden. Hvis du vil være helt sikker på der ikke er nogen klumper i moussen så hæld den gennem en sigte.

Lad massen køle lidt af inden den hældes på portionsglas og stilles i køleskabet minimum 2 timer inden servering. Rør lidt i dem hvert kvarter til en start, så undgår du at vaniljekornene lægger sig på bunden af glasset. Lige inden de sættes på bordet skæres passionsfrugterne over og frugtkødet fordeles i glassene. Et lille tip er, at trykke frugten lidt ned mod bordet mens du triller den frem og tilbage inden den skæres over. På den måde løsnes frugtkødet lidt.

God fornøjelse 🙂

 

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s