Fynsk brunsviger

Jeg havde fødselsdag i sidste uge og havde et par veninder på besøg til brunch. Eftersom jeg er fynbo bosat i jylland tænkte jeg, at det måtte være oplagt at lave den typiske fynske fødselsdagskage for de jyske gæster. Jeg fik en lækker opskrift af min tante som virkeligt blev lækker og som jeg bedst kan lide den: Tyk svampet dejbund og et tyndt lag sprød “snask”.

Billede

Ingredienser bund:

  • 185 g margarine
  • 2 1/2 dl mælk
  • 2 pakker gær (ja du læste rigtigt)
  • 3 spk sukker
  • ca. 500 g hvedemel

Ingredienser “snask”:

  • 185 g margarine
  • 375 g farin

Smelt margarinen i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen op i en skål og opløs gæren i den lune væske. Tilsæt sukker og mel og ælt dejen godt igennem. Læg bagepapir i en mellemstor bradepande (jeg brugte den jeg laver lasagne i) og fordel dejen i og lad den hæve i 45 min. Prik huller i med fingrerne, som ved et foccasiabrød.

Smelt margarinen til snasken i en gryde og tilsæt farinen – giv den et opkog.

Fordel snaksen over dejen og bag den ved 200 grader i 15 min. Smager allerbedst nybagt 🙂

 

Brunsvigeren blev lavet igen til Antons 1 års fødselsdag, hvor den blev forvandlet til en ægte kagemand 🙂

Kagemand

Advertisement

2 thoughts on “Fynsk brunsviger

  1. Pingback: Vaniljepandekager med vaniljeis og chokoladesovs | madmedhjerte

  2. Pingback: Ceviche – en mexicansk klassisk forret | madmedhjerte

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s