Havregryns cookies med hvid chokolade

Jeg faldt den anden dag over denne lækre opskrift hos Valdemarsro og måtte selv prøve den af – lavede ganske lidt om og ellers er det den originale opskrift. Vi fik en rigtig familiehygge-bage-dag ud af det og Anton på 2 år var med til at røre det hele sammen. Småkagerne var super lækre med havregrynssmagen der tydeligt trådte igennem, dadlernes og chokoladens sødme og et let strejf af salt. Lige noget for min familie!

Havregrynscookies

Til en bageplade med lækre småkager skal du bruge:

 • 50 g blødt smør
 • 50 g rørsukker
 • 50 g brun farin
 • 50 g hakkede dadler
 • 1/2 tsk salt
 • 1 æg
 • 1/4 dl mælk
 • 100 g hvedemel
 • 120 g havregryn
 • 1/2 tsk bagepulver
 • 30 g hakket hvid chokolade

I en skål mikser du sukker, farin og blødt smør sammen. Tilsæt æg og mælk og pisk det godt sammen.

I en anden skål blander du mel, havregryn, salt og bagepulver. Tilsæt de hakkede dadler og bland dem godt rundt så de dækkes af mel og skilles fra hinanden. Tilsæt nu det hakkede hvide chokolade.

Bland indholdet af de to skåle sammen til en fast småkagedej og rul den til en lang pølse med en diameter der svarer til de ønskede småkagers (dog lidt mindre). Læg dejen ind i et stykke madlavningsfolie og læg dejrullen i fryseren i 20 min. Tag den ud og skær den i skiver af ca. 0,75 cm. Læg skiverne på en bageplade og tryk dem lidt flade.

Bag småkagerne i ovnen ved 175 grader i ca. 12 min. Tag pladen ud og lad dem køle af inden servering. Småkager bliver først sprøde når de køler af. Opbevar dem i en lufttæt beholder, så holder de sige fine et par dage. Du kan også med fordel lave dobbelt portion og fryse den ene dej ned. Det har jeg før gjort med småkagedej og det fungerer rigtigt fint.

IMG_6186 IMG_6183

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s