Moules frittes

Jeg er startet med et nyt koncept for vores madplan her hjemme. Jeg forsøger at der hver uge skal være en fiskedag og en vegetardag. Indtil videre går det rigtig godt og jeg prøver at finde på nye ting hver uge. 

Jeg er stor fan af den franske klassiske ret moules fritte der er dampede muslinger med hjemmelavede grove fritter. I aften fik vi dem hvidvinsdampede med fritter og mayo. Super lækkert og altså meget meget simpelt at lave!! 


Til Troels og jeg havde jeg et kilo muslinger. 

Husk at smide alle de muslinger ud  der er gået i stykker. Derefter kasserer du alle dem der ikke lukker sig når du banker let på dem. Dem der lukker sig er stadig friske og levende. Rens muslingerne for skægget og evt. sand. 

 • 3 fed hvidløg 
 • 2 skalotteløg
 • 1/2 rød chili
 • 1 gulerod
 • 1/4 flaske tør hvidvin
 • 1 dl. fløde

Snit hvidløg, løg, chili og gulerødder og svits dem i lidt olie i en stor gryde. Det tager et par minutter inden løgene er blanke. Tilsæt nu hvidvin og bring det i kog, og herefter muslinger og læg låg på. Lad det koge i ca. 7 min. eller til muslingerne åbner sig. Hæld væden i en lille gryde og lad det koge ind til ca. 1 dl. Tilsæt fløden og hæld det tilbage i gryden med muslinger (mens saucen reducerer lader du et låg ligge på muslingegryden så de ikke bliver kolde). 

Fritterne er lavet af fire bagekartofler der er skåret til fritter. Jeg har kogt dem i 4 min. med en lille smule eddike i vandet. Herefter er vandet hældt fra og fritterne kølet af. Vend dem i oliven olie og bag dem i ovnen ved 220 grader til de er gyldne. Drys med salt. 

Reklamer

2 thoughts on “Moules frittes

 1. Kære Camilla.

  Jeg vil gerne rette lidt i din opskrift af dyreværnsmæssige årsager.

  Tilsæt hvidvin (IKKE muslinger nu) og få SUPPEN TIL AT KOGE/SIMRE.

  TILSÆT HEREFTER muslingerne (som jo netop er friske og LEVENDE) så de aflives så hurtigt som muligt i den kogende varme suppe.

  K.h.

  Birthe

  Fra: madmedhjerte [mailto:comment-reply@wordpress.com] Sendt: 11. juli 2016 19:34 Til: bbm@mortensen.mail.dk Emne: [Nyt indlæg] Moules frittes

  madmedhjerte posted: “Jeg er startet med et nyt koncept for vores madplan her hjemme. Jeg forsøger at der hver uge skal være en fiskedag og en vegetardag. Indtil videre går det rigtig godt og jeg prøver at finde på nye ting hver uge. Jeg er stor fan af den franske klass”

  • Hej Birthe
   Muslingerne kom SELVFØLGELIG først i da suppen kogte. For mig er det en selvfølge så derfor har jeg nok ikke fået det skrevet i opskriften. Det er nu tilføjet hvis nogen skulle være i tvivl.
   Hilsen Camilla

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s